Restaurant Design - Le Bernardin
Share  

Restaurant Design - Le Bernardin

by anne18 on 30 May 2020 for Rookie Awards 2020

To design a restaurant space for Le Bernardin at 65, Jalan Maarof, Bangsar, 59100 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

0 55 0
Round of applause for our sponsors

Born in Paris in 1972 by sibling duo Maguy and Gilbert Le Coze, Le Bernardin only served fish: Fresh, simple and prepared with respect. After the unexpected passing of Gilbert in 1994, Maguy Le Coze began working closely with Chef Eric Ripert, who took over the kitchen to continue preparing the freshest seafood with the simple philosophy that the fish is the star of the plate.

Maguy Le Coze, co-owner of Le Bernardin, was born in a small fishing village in Brittany, France, where her grandfather was a fisherman and her parents owned the Hotel de Rhuys. These early years instilled in Maguy an undying love of the sea and a continual appreciation of seafood which might be the reason why fish is the main and star of every Le Bernardin restaurant plate and dishes.

Dishes in Le Bernardin are extremely detail considered and made with rich techniques followed by all the fresh and harmonious combination of materials which really shows that every dishes has its own story and explanation to tell.

Le Bernardin has a history related to fisherman that will become the centre of the concept applied in the interior of the restaurant. There is a desire to brings in the motion/movement of the sea when it meets the exterior of a boat that are represents by many individual shape placed in a way where it layered each other in an indirect circular motion with a sense of more flexible/freeflow direction added by a certain angle at the end of the tail.

Most of the Le Bernardin’s dish are placed in a layering way with one of them are placed in a circular layered position which include a certain angle added by the sauce that flows underneath the main dish. From all of these evaluation of their dishes, the interior space of the restaurant will be design related to the undersea world and the activity that goes around it. Certain amount of curve sculpture that goes in a certain direction indicating the waves will be all around the space along with the application of “experience in the sea” effect such as floating flooring, hanging bridge and seating area, water feature around the space, etc.


Comments (0)

This project doesn't have any comments yet.