From Myth To Reality
Share

From Myth To Reality

by alicedinh24697 on 29 May 2019 for Rookie Awards 2019

The showcases of modern fairy tale world- one that combines freshness and classic, unconventional style. Symbolizing a dreamy, eccentric and playful parallel world where everything is possible. Project 1: EXHIBITION DESIGN- MERMAID MELISSA Project 2: OFFICE DESIGN- VOGUE

1 420 0
Round of applause for our sponsors

EXHIBITION DESIGN- Mermaid Melissa

FROM MYTH TO REALITY

"From Myth to Reality" is a temporary exhibition proposal for Mermaid Melissa Organization located at Lake Symphony KLCC, Jalan Ampang, Kuala Lumpur City Center, 50088 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur with the total of 25,000 square feet.

Mermaid Melissa- an aquatic professional mermaid company with the best mermaid performers. Mermaid Melissa was born in the hope of raising awareness about the need to protect marine mammals and saving the ocean. 

"Let's save our oceans before all creatures become mythical".

Embracing the mother ocean from within, the concept "From Myth to Reality" is inspired by Mermaid Melissa - an aquatic professional mermaid company with the best mermaid performers who once said "Lets help to save the ocean before all the creatures become mythical". Therefore, the concept reflects the fluidity of mermaid movement towards the marine life and protect the ocean.

The combination of body movement, the flap back of the tail at the end of the journey and the wave of water form a soft, gentle and flexible movement to bring out the sophistication of Mermaid Melissa. The movement of mermaid smoothly divide the space, create a vision of vanishing and enhance the mystery of mermaid myth, drawing people into the exhibition to raise the awareness of saving the ocean. 

The exhibition facade reflects the concept of mermaid's body movement, is expressed in the form of organic curve. The movement of mermaid smoothly divide the space, create a vision of vanishing and enhance the mystery of mermaid myth.

The reflected and glossy chrome finishes bring the architectural piece into life, reflects the natural sunlight, take the colour scheme of the environment and change its colour as the day goes on- a timeless facade design.

OFFICE DESIGN- VOGUE

This project is the proposal of a high-end workspace for VOGUE Magazine, located in G Tower, 119, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, 50400, Wilayah Persekutuan. Occupying a space of 12,000 square feet with a total of 49 employees, the workplace is designed to create a collaborative space to improve productivity for the iconic fashion magazine Vogue through the concept "The Perpetual Legendary".

Vogue- the most influential fashion magazine in the world, Vogue has been setting fashion standards for over a century and is the top-selling fashion magazine in the world with editions globally. Undoubtedly, Vogue sets the standard by which all other fashion magazines are based or judged. At almost one century old, Vogue is the veteran of the genre and enjoys immense popularity and arguably the most name recognition amongst the popular fashion magazines. 

The concept "The Perpetual Legend" derived from the Vision of Vogue magazine- a celebration of unfolding history through lens of style. The Vision of Vogue is not only promoting real-time trends but also influentially defining fashion, breaking the stereotypes. The history of fashion reflected in every page of Vogue magazine, shine back in the three key words: Contrast, Reflective and Ornamental. 

Vogue reflects the history by capturing the progression of feminist and fashion on iconic photograph- bold and contrastive where traditional, contemporary adornment contrast with the direct fashion-forward structure of modern aesthetic. Featuring in every page of Vogue is style and fashion, which has shone the spotlight on diversity in politics, art and culture. Vogue's content infused with the spirit of openness, revealing histories and ambitions, through posture, deportment, and the details of ornamentation in style and fashion concept.

Therefore, the concept is reflected back in the interior space by utilised the elements of ornamentation as integral to the structure and variety of materials and textures, emphasizing the contrast in colours, materials, textures and shape and reflective material, creates visual interest. The working atmosphere shows itself to be open and communicative, suggest collaboration in transparent and dignified working environment- the rooms of Vogue Magazine possess solid, timeless elegance, blooming at the heart of Kuala Lumpur, Malaysia.

Thank you!


Comments (0)

This project doesn't have any comments yet.